Helyünk a világban

Hírek

Kedves látogatók!

A következő időszakban itt a honlapon és a közösségi médiás felületeimen is megújulást, tartalombővítést tervezek. Szeretném a sok-sok új tervemet, ötletemet megmutatni, jóval aktívabb jelenléttel, sok érdekes írással várok szeretettel mindenkit vissza hamarosan! Addig is emailben vagy facebook-on szívesen fogadom az ötleteket, hogy miről szeretnétek olvasni! Szép tavaszt kívánok! Andrea


Örömmel tájékoztatom kedves látogatóimat, hogy 2020. tavaszán újabb képzésen veszek részt, amellyel hamarosan hivatalos eü. és természetgyógyász alapvizsgát teszek, ősztől pedig pszichológia egyetemi alapképzés következik, hogy még több szakismerettel segíthessek:)


Kedves látogatók! A következő időszakban átmenetileg nem dolgozom, hogy a sok évi munkát feltöltődési időszak követhesse: család, pihenés, tanulás, megújulás. Terveim szerint 2021. nyarán folytatom, immár végzett kineziológusként is, és ahogy eddig: empátiával, szakmai tudással támogatva az önismeret útján a hozzám fordulókat.


Kedves érdeklődők!

Elfoglaltságom esetén időpontegyeztetésre sms-ben van lehetőség a 70-9423236-os számon, vagy visszahívás kérhető.


Legnépszerűbb írásom a blogban továbbra is a "Nőiesség, férfiaság - mit jelent a női sor és a férfi sor a családállításban?" A bejegyzésben a női és a férfi erőről írok, azaz arról, hogy mi lehet az akadálya annak, ha nőként vagy férfiként nem érezzük, hogy a helyünkön lennénk.


Tájékoztatok minden kedves érdeklődőt, hogy egyéni és csoportos családállításra 2015. június 1-jétől új helyszínen, a XIV. kerületben, a Várna utca 12-14. szám alatt várok mindenkit!

Az elmúlt két évben "kinőttem" korábbi, szeretett helyemet és reményeim szerint e könnyebben megközelíthető helyszínen még többeknek tudok segíteni megoldást találni a problémákra.

Szeretettel várok mindenkit!:)


Egyéni állításra jelentkezés a 70-942-32-36 os telefonszámon.


Csoportos állításra jelentkezni az info@csaladrendszer.hu címen lehet. Csoportjaimat az érdeklődők számának függvényében szervezem, ezért annak aktuális időpontjáról e-mailben tudok felvilágosítást adni.


Kedves érdeklődők! 2013. októberétől szeretettel várok új, fix helyemen mindenkit, aki szeretne egyéni vagy csoportos családállításon részt venni! Cím: Petneházy utca 76/A.

Kapcsolat

dr. Barna Andrea családállító coach

Hívjon: 70-942-32-36
Írjon itt!

Keressen a facebook-on: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Testvérek - ki viseli a szülők terheit?

Családunk, amelybe születtünk egy rendszer. Minden tagja együtt alkot egy egészet, amely egyensúlyban van. A legjobb, ha mindenki a saját helyén, saját feladatait oldja meg, ez a mindenki számára...

Egyéni tanácsadás - személyre szabottan

Tanácsadás és segítség ha nem találja a helyét a világbanVan olyan helyzet, amikor objektív, kívülálló segítségre van szükségünk. De sokszor nem tudjuk: kihez forduljunk? A probléma nem olyan súlyos, hogy pszichológust keressünk. Mégis hozzáértő tanácsra, támogatásra lenne szükség.

De mi segíthet? A családállítás? Kineziológus? Vagy keressünk önismereti tanfolyamot? Lehet, hogy konfliktusok között élünk, amelyeket jó lenne rendezni mediátorral? De mi az a mediátor? Vagy megvan a cél, valamiért mégsem sikerül elhatározásra jutni, hogy váltsak? Mi a feladatom a világban? Hol a helyem? Forduljak egy coach-hoz?

Ezekre a kérdésekre segíthetek megtalálni a választ. Segítek elindulni az úton, hogy olyan hajóssá válhasson, aki a jövő-menő szeleket és akár a viharokat is kihasználva a saját útján halad a tengeren.

Az egyéni tanácsadás során megértő támogatást és szakmai segítséget nyújtok:

- ha problémái vannak a párkapcsolattal: ha nem talál megfelelő társat, ha újra és újra ugyanazokban a helyzetekben találja magát, ha kapcsolata konfliktusos pedig szeretik egymást, ha szeretné megérteni párját, de a kommunikáció valamiért nem működik jól, ha elvált, de a gyerekek érdekében szeretne jó kapcsolatban együttműködni volt társával,

- ha anyaként, apaként nehézséggel küzd nevelési kérdésekben: testvérféltékenység, az óvoda- és iskolakezdés nehézségei, gyermeki félelmek, az anyává válás folyamata, hogyan legyünk jó anyák, mégis önmagunk, hogyan kezeljük környezetünk (anyánk, anyósunk) elvárásait, hogyan legyünk jó apák akkor is, ha külön élünk gyermekünktől,

- ha gondjai vannak a családjával, szüleivel, testvéreivel, vagy ha baráti kapcsolataiban konfliktusok merülnek fel,

- ha nem találja a valódi hivatását, ha szeretné "megvalósítani önmagát" a munkában, de valamiért nem megy, ha konfliktusai vannak a munkahelyén, ha újra és újra ugyanazokkal a nehézségekkel szembesül, ha szeretné megvalósítani az álmát, de nem tudja hogyan fogjon hozzá, ha megvan a cél, de hiányzik a motiváció vagy a kitartás,

- ha szeretne a "helyére kerülni", jól érezni magát, de nem látja ennek az útját, ha úgy érzi többet kéne önmagával törődnie, de nincs elég motivációja, ötlete hozzá.

Mindezekben a helyzetekben segíthetek megoldást találni úgy, hogy többféle módszer közül éppen azt alkalmazzuk, amelyik a leghatékonyabban segít. Azt gondolom, hogy ha valaki valóban változást szeretne, akkor nincs szükség hosszas tanácsadásokra: elég egy-egy impulzus, hogy a hajó elinduljon az útján és onnan már önmagát kormányozza.

Milyen módszerek megismerésére és használatára van lehetőség, ha hozzám fordul?

Egyéni családállítás során a családállítás iránt érdeklődő, de annak csoportos formáját valamilyen oknál fogva nem kedvelők is megismerkedhetnek a módszerrel és hatékony megoldásokhoz juthatunk. Néha éppen csak a felismerés szükséges, rálátni arra, hogy a „fejünk igazsága” semmit sem ér, ha a lelkünkben, tudatos gondolatainktól függetlenül, egészen más folyamatok zajlanak. Mik ezek, mi mozgat bennünket valójában?

Kinezológiai konzultáció során felismerhetőek azok a "blokkok", amelyek meggátolják, hogy kiegyensúlyozottan, stresszmentesen és hatékonyan megoldjuk a felmerülő nehézségeket, problémáinkat. A korábbi negatív események által okozott stressz kialakíthat bennünk "elakadásokat", amelyeknek tudatossá válásával nem folytatódnak a rossz minták, önismeretünk gazdagodik, új stratégiák válnak a miénkké, amelyekkel teljesebb életet élhetünk.

Nagyon hatékony módszer az NLP, a neuro-lingvisztikai programozás. Az NLP-vel történő célmeghatározás, a célok pontosítása, a cél eléréséhez történő stratégia-kijelölés szinte minden problémás élethelyzetben jól alkalmazható. Hiszen a felmerült probléma megoldása maga a cél, néha nem is számítanak az okok, lássuk a megoldáshoz vezető lépéseket! A családállítás és az NLP jól kiegészíti egymást az egyéni tanácsadás során.

Alkalmazom emellett mindazokat a módszereket is, amelyekkel mint mediátor dolgozom. A mediátor közvetítő, aki a konfliktusok megnyugtató megoldásában segít. A mediáció eredetileg a peres eljárás alternatívája, például válás esetén, de minden hétköznapi konfliktushelyzetben alkalmazhatók módszerei. Ha konfliktusa van partnerével, családtagjaival, vagy a munkahelyén, az egyéni tanácsadás során ezeket is kezelni tudjuk. A konfliktusok békés megoldásával jobban érezzük magunkat életünkben és megtaláljuk helyünket a világban. Ebben segít a mediáció is.

e-mail icon Facebook icon