Helyünk a világban

Hírek

Kedves látogatók!

A következő időszakban itt a honlapon és a közösségi médiás felületeimen is megújulást, tartalombővítést tervezek. Szeretném a sok-sok új tervemet, ötletemet megmutatni, jóval aktívabb jelenléttel, sok érdekes írással várok szeretettel mindenkit vissza hamarosan! Addig is emailben vagy facebook-on szívesen fogadom az ötleteket, hogy miről szeretnétek olvasni! Szép tavaszt kívánok! Andrea


Örömmel tájékoztatom kedves látogatóimat, hogy 2020. tavaszán újabb képzésen veszek részt, amellyel hamarosan hivatalos eü. és természetgyógyász alapvizsgát teszek, ősztől pedig pszichológia egyetemi alapképzés következik, hogy még több szakismerettel segíthessek:)


Kedves látogatók! A következő időszakban átmenetileg nem dolgozom, hogy a sok évi munkát feltöltődési időszak követhesse: család, pihenés, tanulás, megújulás. Terveim szerint 2021. nyarán folytatom, immár végzett kineziológusként is, és ahogy eddig: empátiával, szakmai tudással támogatva az önismeret útján a hozzám fordulókat.


Kedves érdeklődők!

Elfoglaltságom esetén időpontegyeztetésre sms-ben van lehetőség a 70-9423236-os számon, vagy visszahívás kérhető.


Legnépszerűbb írásom a blogban továbbra is a "Nőiesség, férfiaság - mit jelent a női sor és a férfi sor a családállításban?" A bejegyzésben a női és a férfi erőről írok, azaz arról, hogy mi lehet az akadálya annak, ha nőként vagy férfiként nem érezzük, hogy a helyünkön lennénk.


Tájékoztatok minden kedves érdeklődőt, hogy egyéni és csoportos családállításra 2015. június 1-jétől új helyszínen, a XIV. kerületben, a Várna utca 12-14. szám alatt várok mindenkit!

Az elmúlt két évben "kinőttem" korábbi, szeretett helyemet és reményeim szerint e könnyebben megközelíthető helyszínen még többeknek tudok segíteni megoldást találni a problémákra.

Szeretettel várok mindenkit!:)


Egyéni állításra jelentkezés a 70-942-32-36 os telefonszámon.


Csoportos állításra jelentkezni az info@csaladrendszer.hu címen lehet. Csoportjaimat az érdeklődők számának függvényében szervezem, ezért annak aktuális időpontjáról e-mailben tudok felvilágosítást adni.


Kedves érdeklődők! 2013. októberétől szeretettel várok új, fix helyemen mindenkit, aki szeretne egyéni vagy csoportos családállításon részt venni! Cím: Petneházy utca 76/A.

Kapcsolat

dr. Barna Andrea családállító coach

Hívjon: 70-942-32-36
Írjon itt!

Keressen a facebook-on: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Testvérek - ki viseli a szülők terheit?

Családunk, amelybe születtünk egy rendszer. Minden tagja együtt alkot egy egészet, amely egyensúlyban van. A legjobb, ha mindenki a saját helyén, saját feladatait oldja meg, ez a mindenki számára...

Hogyan látom én a családállítást?

Ha valaki elhatározza, hogy családállításra jelentkezik sok kétsége lehet és izgul is legtöbbször. Szeretné tudni, hogy akihez fordul abban megbízhat-e és hogy az illető valóban hozzáértő, felkészült családállító-e.

A családállításban szerintem a legfontosabb a gyakorlat és hogy az ember hagyja magát vezetni a "folyamat" által. Azaz ne akarja kontrollálni, irányítani az állítások menetét. Alázattal, tisztelettel forduljon afelé, amit lát, a sorsok felé, amelyek megjelennek az állításban.

Számít-e a családállító "hite", "hozzáállása", hogy tudományos vagy "lila" alapon gondolkodik-e? Valójában nem. És mégis igen. Hiszen itt is, mint minden segítő kapcsolatnál, fontos a szimpátia. Igaz, hogy egy állítást tökéletesen meg tud csinálni az is, aki alapvetően racionális gondolkodású és az is, aki szinte szélsőségesen "meditálós" és "lila". Ha hagyja magát vezetni a folyamatok által. Az lehet jó családállító, aki tisztában van saját magával és "vakfoltjaival", azazhogy mik azok a témák, amelyekkel nehezen tud szembenézni, amelyeket még ő sem oldott meg. Persze ezekből minél kevesebb van, annál jobb!:-) De az is igaz, hogy más hangulatú egy-egy családállítás attól, hogy a csoport vezetője milyen személyiség. Ezért arról írok most, hogyan látom én a családállítást.

Aki először jelentkezik családállításra esetleg kételyekkel érkezik, mert racionálisan gondolkodó embernek tartja magát, még ha nyitott is a világra. Felteszi a kérdést, hogy voltaképpen a családállítás hasonló a jósláshoz, az energiával gyógyításhoz, a kártyavetéshez? Vagy pszichológiai módszer, pszichoterápia? Hol helyezkedik el a családállítás a tudomány és az ezotéria között? Szerintem erre mindenkinek magának kell megtalálnia a választ, ha megismerte a módszert. Odáig nem tud képet alkotni róla. Ilyenkor merül fel sokakban visszatartó erőként, hogy "én megnézném, de nem szeretnék egy csoportban lelkizni". Én azt látom, hogy az egyéni családállítás lehet az első lépés, ha valaki tart a csoportban való részvételtől. Sokakat ismerek, akik csoportban még nem vettek részt, de már van képük a módszerről, éppen az egyéni állítások kapcsán.

Aztán vannak olyanok is, akik szeretnék a - sokak szerint hatékonyabb - csoportos formát is megismerni és  végül eljönnek egy csoportba. Lehetőség van arra is, hogy első alkalommal csak "résztvevőként" jöjjön el valaki, saját állítást ne kérjen, azaz saját problémával ne dolgozzon, hanem mások családállításában nyújtson segítséget. Mondanom sem kell, hogy mások állítása nagy hatással van ránk... sokszor szinte éppolyan mélyen érint, mintha a sajátunk lenne. Mert "véletlenül" sokszor hasonló problémákkal küzdő emberek jönnek össze egy csoportba, illetve más-más probléma mögött is lehet olyan ok, ami minket is érint, hatással van ránk a meglátása. És azután vannak azok, akik hallván, olvasván a családállításról egyből úgy érzik: "eljövök és megoldom a problémámat!".

Emlékszem, én annak idején első alkalommal nem voltam ilyen bátor: résztvevőnek jelentkeztem, aztán úgy alakult, hogy valaki mégsem állított és én kértem, hogy akkor dolgozzunk az én problémámon. A következő alkalomig sem akartam várni, olyan nagy hatással volt rám a családállítás, a csoport hangulata, úgy az egész. És ez a hatás azóta is tart:-)

Hogyan látom hát én a családállítást? Lila vagy nem?:-) Én úgy gondolom, hogy ha egy módszer segít, akkor nem számít, hogy a tudomány hol tart a részekre bontásával és az elemzéssel. De nagyon várom, hogy megleljék a magyarázatokat. Nyitottnak tartom magam, sokféle dologgal megismerkedtem, beleértve a prána naditól egészen a neuro-lingvisztikai programozás módszeréig. Ismerek különböző gyógyítókat, de pszichológusokat is éppen úgy, és eredetileg jogász vagyok és közgazdász. Jogászként, pontosabban mediátorként is dolgozom. A családállítás nekem sokat segített: számos saját állításon vettem részt mind csoportban, mind egyénileg az elmúlt években. Egyszóval azt hiszem, hogy ha kellő nyitottsággal fordulunk a világhoz, önmagunk vagyunk és nem birka módjára követünk "tanokat", akkor megtaláljuk azokat a módszereket, amelyek nekünk segítenek. Tudományosakat és kevésbé tudományosakat egyaránt.

e-mail icon Facebook icon