Helyünk a világban

Információk

Szeretettel üdvözlöm honlapomon! 

Szabad egyéni időpontjaim 23. június

Jún 7. Szerda 8.30, 10.15
Jún 15. Csütörtök 8.30, 10.15
Jún 21. Szerda 8.30, 10.15
Jún 22. Csütörtök 8.30, 10.15

Azonnali időpontfoglaláshoz küldjön sms-t a kiválasztott időpont megjelölésével:

70-942-32-36

Ha bizonytalan, várom kérdéseit telefonon vagy sms-ben!

Kapcsolat

dr. Barna Andrea kineziológus, családállító coach

Hívjon vagy írjon sms-t: 70-942-32-36


Keressen messenger üzenetben, Facebook oldalamon:

Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Hírek az elmúlt 9 évből

A korábbi híreket áthelyeztem ebbe a blogbejegyzésbe, hogy a honlapom és a munkám története iránt érdeklődők megtalálják az archív információkat is:)

Helyszín: XV. kerület (kertvárosi...

Két szóban a családállításról - azoknak, akik még nem ismerik

A családállítás egy módszer arra, hogy problémáinkra megoldást találjunk.

Például miért szorongunk, miért problémás a kapcsolatunk, miért tér vissza és vissza ugyanaz az érzés vagy nehézség, miért nem érezzük magunkat a helyünkön.

A családállítás:

- egyrészt szisztematikus terápiás módszer, amely ma már pszichológus-szakmailag is elismert,

- másrészt olyan összefüggéseken alapul, amelyek ma még nem tudományosan bizonyítottak, ezért spirituális irányból is megközelíthető: így nézve a lelkünk mélységeibe enged bepillantást...

Egyéni családállításnál a problémát megfogalmazva azt nézzük meg, hogy mi áll mögötte. Mi az oka. És ezt a - korábban nem tudott, mert nem tudatos - okot szüntetjük meg.

Csoportos családállításnál ugyanezt csoportban, más személyek segítségével végezzük el és mi is segítünk a többieknek, tanulunk tapasztalataikból.

Min alapul?

Bert Hellinger német terapeuta azon megfigyelésén, hogy életünkre a családunk (szüleink, őseink sorsa) kikerülhetetlen hatással van. Családrendszerünk részei vagyunk és így problémáink oka gyakran nem saját életünkben, hanem őseink sorsában, annak ránk-hatásában keresendő.

Röviden: miben különbözik más segítő módszerektől?

A pszichológia módszereihez képest gyorsabb, látványosabb, azaz erősebb a hatása, "felismerés jellegű". Nem elemzés vagy tanácsadás: a megoldást az ember maga találja meg, ahogyan a kineziológiában is, az állítás csak az ehhez szükséges lökést adja meg. Az egyéni állítás több is ennél: lehetőséget nyújt arra, hogy a felismerések után a változásban is segítséget kaphassunk, ha szükséges.

A kineziológiával szemben a problémák olyan okaira is megoldást nyújt, amelyek nem saját életünkből fakadnak. De a kineziológiához hasonlóan oldja a blokkokat, és szintén nem tisztán racionális alapú módszer.

A többi, nem pszichoterápiás módszerhez képest alapvetően tudományos alapú, működésének sok aspektusa bizonyított.

Sok kötődése van klasszikus pszichoterápiás módszerekhez (családterápia, pszichodráma stb.), de van egy olyan "megmagyarázhatatlan" hatásmechanizmusa, ami miatt a spiritualitáshoz is közel áll.

De ami a legfontosabb: segít!

e-mail icon Facebook icon