Helyünk a világban

Hírek

Kedves látogatók!

A következő időszakban itt a honlapon és a közösségi médiás felületeimen is megújulást, tartalombővítést tervezek. Szeretném a sok-sok új tervemet, ötletemet megmutatni, jóval aktívabb jelenléttel, sok érdekes írással várok szeretettel mindenkit vissza hamarosan! Addig is emailben vagy facebook-on szívesen fogadom az ötleteket, hogy miről szeretnétek olvasni! Szép tavaszt kívánok! Andrea


Örömmel tájékoztatom kedves látogatóimat, hogy 2020. tavaszán újabb képzésen veszek részt, amellyel hamarosan hivatalos eü. és természetgyógyász alapvizsgát teszek, ősztől pedig pszichológia egyetemi alapképzés következik, hogy még több szakismerettel segíthessek:)


Kedves látogatók! A következő időszakban átmenetileg nem dolgozom, hogy a sok évi munkát feltöltődési időszak követhesse: család, pihenés, tanulás, megújulás. Terveim szerint 2021. nyarán folytatom, immár végzett kineziológusként is, és ahogy eddig: empátiával, szakmai tudással támogatva az önismeret útján a hozzám fordulókat.


Kedves érdeklődők!

Elfoglaltságom esetén időpontegyeztetésre sms-ben van lehetőség a 70-9423236-os számon, vagy visszahívás kérhető.


Legnépszerűbb írásom a blogban továbbra is a "Nőiesség, férfiaság - mit jelent a női sor és a férfi sor a családállításban?" A bejegyzésben a női és a férfi erőről írok, azaz arról, hogy mi lehet az akadálya annak, ha nőként vagy férfiként nem érezzük, hogy a helyünkön lennénk.


Tájékoztatok minden kedves érdeklődőt, hogy egyéni és csoportos családállításra 2015. június 1-jétől új helyszínen, a XIV. kerületben, a Várna utca 12-14. szám alatt várok mindenkit!

Az elmúlt két évben "kinőttem" korábbi, szeretett helyemet és reményeim szerint e könnyebben megközelíthető helyszínen még többeknek tudok segíteni megoldást találni a problémákra.

Szeretettel várok mindenkit!:)


Egyéni állításra jelentkezés a 70-942-32-36 os telefonszámon.


Csoportos állításra jelentkezni az info@csaladrendszer.hu címen lehet. Csoportjaimat az érdeklődők számának függvényében szervezem, ezért annak aktuális időpontjáról e-mailben tudok felvilágosítást adni.


Kedves érdeklődők! 2013. októberétől szeretettel várok új, fix helyemen mindenkit, aki szeretne egyéni vagy csoportos családállításon részt venni! Cím: Petneházy utca 76/A.

Kapcsolat

dr. Barna Andrea családállító coach

Hívjon: 70-942-32-36
Írjon itt!

Keressen a facebook-on: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Testvérek - ki viseli a szülők terheit?

Családunk, amelybe születtünk egy rendszer. Minden tagja együtt alkot egy egészet, amely egyensúlyban van. A legjobb, ha mindenki a saját helyén, saját feladatait oldja meg, ez a mindenki számára...

A düh és a harag - mi állhat mögötte?

A düh nagyon gyakran "fedő-érzés": elfed valami mást, amit nem szeretnénk érezni és ami helyett még haragudni is jobb. Bert Hellinger A Szeretet rendje című könyvében összefoglalását adja annak, hogy mi állhat a háttérben, ha haragszunk...

Ha valaki megtámad, vagy igazságtalanság ér, haraggal reagálunk. Ez a harag a "helyén van": cselekvőképessé tesz, erőt ad ahhoz, hogy aktívan megoldjam a helyzetet. Ha a helyzet megoldódott, ez a harag szertefoszlik, mert feladatát betöltötte.

Dühösek leszünk akkor is, ha nem fogadtunk el valamit, amit el kellett volna, vagy nem követeltünk, kértünk valamit, amit követelni, kérni kellett volna. Ahelyett, hogy érvényesítenénk akaratunkat, dühösek leszünk azokra, akiktől elfogadni, kérni kellett volna. Ez a harag a cselekvés pótléka, az elmulasztott cselekvés következménye. Bénítóan hat, elgyengít és gyakran sokáig tart.

Hasonló hatású az a harag, amit azért érzünk, mert nem vagyunk képesek kifejezésre juttatni a szeretetünket: ilyenkor mérgesek leszünk arra, akit szeretünk, a harag lép a "kimutathatatlan" szeretet helyébe. Ez a fajta düh gyakran a gyerekkorunkba nyúlik vissza, amikor valami félbeszakította a közeledésünket a szüleinkhez és nem fejezhettük ki amit érzünk (például egy kórházi tartózkodás miatti elszkadás az anyától).

Haragszunk azokra is, akik ellen elkövettünk valamit. Mivel azonban nem akarjuk bevallani magunknak a vétkünket, inkább dühösek leszünk a másikra. Itt a düh szintén a cselekvést pótolja, elhiteti velem hogy a másik a hibás, rá kell dühösnek lenni. Ez a düh valójában elgyengít.

Dühöt vált ki az is, ha valaki olyan mértékben elhalmoz valami jóval, hogy azt már nem tudjuk viszonozni. Ilyenkor úgy védekezünk az "adományozóval" szemben, hogy megharagszunk rá. Ez a fajta düh gyakran szemrehányás formájában nyilvánul meg. Az elfogadást, a köszönetmondást és az önálló cselekvést pótolja. Kiüresít és tehetetlenné tesz, akár depresszióhoz is vezethet.

Van, amikor a harag nem a sajátunk. Rendszerünkből azonosulunk valakivel, akinek még valóban oka volt a haragra, de nem élte meg azt. A családokban ez nagyon gyakori: ha például az anya haragszik az apára, a leggyengébb tagként a gyermek veszi át az elfojtott haragot és ő fog haragudni az apára. Vagy valaki másra, mondjuk a kisebb testvérére. Ez a kettős eltolás: a haragot nem az éli meg, akihez tartozik és nem is arra irányul, akire eredetileg irányulnia kellene... Átvett harag esetén az ember büszke a haragjára és meg van győződve az igazáról, mert közben érzi, hogy ő maga ártatlan, így a harag érzését még ez is erősíti és alátámasztja.

És van a haragnak egy olyan fajtája, amely erény és érdem: olyan erő, amely a baj elhárítására irányul, tudatos és bátran szembeszáll, ám nincs benne önös érdek. Ez valójában nem is harag, hanem pusztán energia formájában jelentkező agresszió. Hosszan tartó gyakorlás és fegyelem gyümölcse, de aki a birtokába kerül, tudatosan és célirányosan tud cselekedni a segítségével.

Mindannyian sokszor és más-más módokon haragszunk napról napra. Ha haragot érzünk mindig érdemes megállni egy pillanatra: milyen érzéseket hoz fel bennünk az adott helyzet, mire emlékeztet, van-e előzménye az életünkben? Cselekvést pótol? Valójában mi követtünk el valamit a másik ellen, amiért magunkra kéne haragudnunk, de legalábbis szembenéznünk a tettünkel? Fájdalmunkat fedjük el a haraggal? Hiányérzetünket, csalódottságunkat? Vagy egyáltalán nem is a miénk ez a harag?...

e-mail icon Facebook icon