Helyünk a világban

Információk

Szeretettel üdvözlöm!  2024 tavaszán a megújult honlapon bővebb tartalommal és új formában találkozhat velem, vagy várom személyesen! 


Szabad egyéni időpontjaim


Májusban a következő szabad időpontjaim közül most rögtön választhat:
május 27. hétfő     10.30
május 29. szerda   10.00
Foglaljon időpontot sms-ben azonnali visszajelzéssel! Az elérhető további időpontokról sms-ben vagy emailen érdeklődhet:
barna.andrea.pszi@gmail.com       70-9423236 


Azonnali időpontfoglaláshoz küldjön sms-t:

70-942-32-36


Várom kérdéseit is:

barna.andrea.pszi@gmail.com


Kapcsolat

Barna Andrea kineziológus, családállító coach

Hívjon vagy írjon sms-t: 70-942-32-36

barna.andrea.pszi@gmail.com

Keressen messenger üzenetben, Facebook oldalamon: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Hírek az elmúlt 9 évből

A korábbi híreket áthelyeztem ebbe a blogbejegyzésbe, hogy a honlapom és a munkám története iránt érdeklődők megtalálják az archív információkat is:)

Helyszín: XV. kerület (kertvárosi...

Egyéni tanácsadás - segítő beszélgetés személyre szabottan

Tanácsadás Barna AndreaVan olyan helyzet, amikor objektív, kívülálló segítségre van szükségünk. De sokszor nem tudjuk: kihez forduljunk? A probléma nem olyan súlyos, hogy pszichológust keressünk. Mégis hozzáértő tanácsra, támogatásra lenne szükség.

De mi segíthet? A családállítás? Kineziológus? Vagy keressünk önismereti tanfolyamot? Lehet, hogy konfliktusok között élünk, amelyeket jó lenne rendezni mediátorral? De mi az a mediátor? Vagy megvan a cél, valamiért mégsem sikerül elhatározásra jutni, hogy váltsak? Mi a feladatom a világban? Hol a helyem? Forduljak egy coach-hoz?

Ezekre a kérdésekre segíthetek megtalálni a választ. Segítek elindulni az úton, hogy olyan hajóssá válhasson, aki a jövő-menő szeleket és akár a viharokat is kihasználva a saját útján halad a tengeren.

Az egyéni tanácsadás során megértő támogatást és szakmai segítséget nyújtok:

- ha problémái vannak a párkapcsolattal: ha nem talál megfelelő társat, ha újra és újra ugyanazokban a helyzetekben találja magát, ha kapcsolata konfliktusos pedig szeretik egymást, ha szeretné megérteni párját, de a kommunikáció valamiért nem működik jól, ha elvált, de a gyerekek érdekében szeretne jó kapcsolatban együttműködni volt társával,

- ha anyaként, apaként nehézséggel küzd nevelési kérdésekben: testvérféltékenység, az óvoda- és iskolakezdés nehézségei, gyermeki félelmek, az anyává válás folyamata, hogyan legyünk jó anyák, mégis önmagunk, hogyan kezeljük környezetünk (anyánk, anyósunk) elvárásait, hogyan legyünk jó apák akkor is, ha külön élünk gyermekünktől,

- ha gondjai vannak a családjával, szüleivel, testvéreivel, vagy ha baráti kapcsolataiban konfliktusok merülnek fel,

- ha nem találja a valódi hivatását, ha szeretné "megvalósítani önmagát" a munkában, de valamiért nem megy, ha konfliktusai vannak a munkahelyén, ha újra és újra ugyanazokkal a nehézségekkel szembesül, ha szeretné megvalósítani az álmát, de nem tudja hogyan fogjon hozzá, ha megvan a cél, de hiányzik a motiváció vagy a kitartás,

- ha szeretne a "helyére kerülni", jól érezni magát, de nem látja ennek az útját, ha úgy érzi többet kéne önmagával törődnie, de nincs elég motivációja, ötlete hozzá.

Mindezekben a helyzetekben segíthetek megoldást találni úgy, hogy többféle módszer közül éppen azt alkalmazzuk, amelyik a leghatékonyabban segít. Azt gondolom, hogy ha valaki valóban változást szeretne, akkor nincs szükség hosszas tanácsadásokra: elég egy-egy impulzus, hogy a hajó elinduljon az útján és onnan már önmagát kormányozza.

Milyen módszerek megismerésére és használatára van lehetőség, ha hozzám fordul?

Egyéni családállítás során a családállítás iránt érdeklődő, de annak csoportos formáját valamilyen oknál fogva nem kedvelők is megismerkedhetnek a módszerrel és hatékony megoldásokhoz juthatunk. Néha éppen csak a felismerés szükséges, rálátni arra, hogy a „fejünk igazsága” semmit sem ér, ha a lelkünkben, tudatos gondolatainktól függetlenül, egészen más folyamatok zajlanak. Mik ezek, mi mozgat bennünket valójában?

Kinezológiai konzultáció során felismerhetőek azok a "blokkok", amelyek meggátolják, hogy kiegyensúlyozottan, stresszmentesen és hatékonyan megoldjuk a felmerülő nehézségeket, problémáinkat. A korábbi negatív események által okozott stressz kialakíthat bennünk "elakadásokat", amelyeknek tudatossá válásával nem folytatódnak a rossz minták, önismeretünk gazdagodik, új stratégiák válnak a miénkké, amelyekkel teljesebb életet élhetünk.

Nagyon hatékony módszer az NLP, a neuro-lingvisztikai programozás. Az NLP-vel történő célmeghatározás, a célok pontosítása, a cél eléréséhez történő stratégia-kijelölés szinte minden problémás élethelyzetben jól alkalmazható. Hiszen a felmerült probléma megoldása maga a cél, néha nem is számítanak az okok, lássuk a megoldáshoz vezető lépéseket! A családállítás és az NLP jól kiegészíti egymást az egyéni tanácsadás során.

Alkalmazom emellett mindazokat a módszereket is, amelyekkel mint mediátor dolgozom. A mediátor közvetítő, aki a konfliktusok megnyugtató megoldásában segít. A mediáció eredetileg a peres eljárás alternatívája, például válás esetén, de minden hétköznapi konfliktushelyzetben alkalmazhatók módszerei. Ha konfliktusa van partnerével, családtagjaival, vagy a munkahelyén, az egyéni tanácsadás során ezeket is kezelni tudjuk. A konfliktusok békés megoldásával jobban érezzük magunkat életünkben és megtaláljuk helyünket a világban. Ebben segít a mediáció is.

e-mail icon Facebook icon